Wie ik ben

Ik ben José Spruit. Mijn grootste leerschool is het leven zelf. Uitsluitend die dingen doen waar ik blij van word. Mijn hart volgen is het grootste geschenk wat ik mijzelf heb kunnen geven.

Ik ben jarenlang onderneemster geweest in de

kinderopvang. Ik mocht de kinderen eindeloos observeren. Kinderen zijn gewoon wie ze zijn; zij hebben mij weer op het juiste spoor gezet: gewoon zijn wie je bent.

Ik heb een HBO opleiding tot Natuurvoedingskundige gevolgd bij Kraaybeekerhof. Ik heb hier geleerd om op een holistische manier te kijken naar “ziektes”. De vraag: wat ontbreekt er in plaats van je bent ziek heeft mij ongelofelijk veel inzichten gegeven. Met name dat elk mens uniek is en dat er geen algemeen geldende regels van toepassing kunnen zijn op mensen in het algemeen.

Om nog meer zicht te krijgen op wat er “huist”in het onderbewuste van mensen (vaak gedragen vanuit een familiesysteem) heb ik de opleiding therapeute systemisch werk gevolgd in Haarlem. Heb daarna nog een Masterclass familie- en organisatieopstellingen gevolgd